5x voorbeeld van een prachtige stalen aanbouw

Wanneer je meer ruimte wilt creëren in je huis is een stalen aanbouw een goede keuze. Ze combineren duurzaamheid met een modern design en bieden een unieke aanvulling op elk huis. Hier bekijken wij vijf indrukwekkende voorbeelden van stalen aanbouwen die je zullen inspireren.

Voordelen van een stalen aanbouw

Een stalen aanbouw biedt tal van voordelen voor je huis. Uiteraard is het natuurlijk wel afhankelijk van de leverancier. Om een voorbeeld te geven, is een stalen aanbouw van Perfect View Windows echt een verrijking van je woning. Met name de slanke stijlen zorgen ervoor dat er een enorme hoeveelheid licht binnenkomt. Daarnaast zijn deze stalen kozijnen ook nog uitstekend geïsoleerd waardoor de temperatuur zeer aangenaam blijft. En niet te vergeten, zijn stalen kozijnen natuurlijk zeer stijlvol en gebruiksvriendelijk.

Voorbeeld 1: Industriële stalen aanbouw

Vanwege de robuuste uitstraling van staal geef je je huis een industrieel tintje met een stalen aanbouw. Maar vanwege het materiaal en de slanke uitstraling past een stalen aanbouw eigenlijk bij elk type interieur.

 

Voorbeeld 2: Stalen aanbouw met glazen elementen

Wanneer je ervoor kiest je aanbouw uit te voeren in staal kan dit enorme voordelen hebben. Vaak wordt een aanbouw gezien als een verlengstuk van je woonhuis. Door je aanbouw te voorzien van slanke stalen buitenpuien wordt er een leefruimte gecreëerd welke je huis verbindt met de tuin door middel van een naadloze overgang.

Voorbeeld 3: Minimalistische stalen uitbreiding

Een aanbouw aan de achterzijde van je woning heeft voornamelijk twee functies. Het uitbreiden van de leefruimte enerzijds en een verbinding creëren met de tuin anderzijds. Om hierbij het maximale resultaat te behalen is de keuze voor ultra slanke stalen kozijnen een aanrader. Dankzij de slanke stijlen en grote glasoppervlakken worden binnen en buiten een geheel.

Voorbeeld 4: Stalen serre-aanbouw

Een grotere woning kopen of je huidige woning uitbreiden? Met de huidige huizenmarkt is de tweede optie steeds vaker de gekozen optie. Een uitbreiding van je huis kan enorm veel voordelen bieden, helemaal wanneer je een stalen serre-aanbouw realiseert. Met een stalen serre ontstaat er lichte, ruime leefruimte waarin je gedurende het gehele jaar optimaal van de buitenomgeving kan genieten.

Voorbeeld 5: Multi-level stalen aanbouw

Wanneer je kiest voor een sterk stalen profielsysteem zijn er talloze mogelijkheden. Zo levert Perfect View Windows stalen buitenkozijnen van MHB. Deze worden geproduceerd van massief staal. Hierdoor zijn ze niet alleen enorm sterk maar ook ultra slank. Vanwege deze samenstelling kunnen er ook meerdere stalen buitenpuien boven elkaar worden gerealiseerd. Allemaal voorzien van dezelfde hoogwaardige kwaliteit en uitstraling.

 

Tips voor de perfecte stalen aanbouw

Een ‘perfecte’ stalen aanbouw is voor iedereen anders. Het is belangrijk voor jezelf om goed in kaart te hebben wat jij nu echt belangrijk vindt aan een stalen aanbouw. Denk hierbij aan het type staal. Er zijn enorm veel aanbieders van stalen buitenkozijnen maar niet alle kozijnen zijn hetzelfde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor massief staal. Daarnaast is, gezien het Nederlandse klimaat, de isolatiewaarden zeker niet onbelangrijk. Tot slot, is uiteraard de stijl en uitstraling ook belangrijk.

Het is dus erg lastig om te zeggen wat een stalen aanbouw nu ‘perfect’ maakt. Om toch een paar tips te geven hier enkele adviezen. Ten eerste, is de keuze voor massief staal gezien de sterkte en kwaliteit zeker geen slechte beslissing. Ten tweede, kies voor een stalen aanbouw waarbij de stalen kozijnen voorzien zijn van een thermische onderbreking. Dit zorgt er namelijk voor dat deze uitstekend isoleren. Tot slot, is de uitstraling ook belangrijk. Wanneer je een leverancier kiest welke de eerste twee punten kunnen realiseren is de kans zeer aannemelijk dat zij ook ultra slanke profielen leveren. Dus zit het met de uitstraling van de stalen aanbouw ook goed.

 

Het onderhoud van staal

Een groot voordeel aan een aanbouw van staal is dat het weinig onderhoud vereist. Wanneer er gekozen wordt voor een stalen aanbouw van Perfect View Windows is het onderhoud minimaal. Eens in de zoveel tijd met een natte doek de stalen profielen afnemen volstaat. Hiermee wordt de stalen aanbouw weer stofvrij. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of iets dergelijks. Alleen een natte doek is voldoende en de stalen aanbouw is weer zo goed als nieuw.

Samenwerken met gespecialiseerde architecten

De stalen buitenkozijnen van Perfect View Windows worden allemaal op maat gemaakt om exact aan de wensen te voldoen. Ondanks dat stalen binnendeuren– en buitendeuren van zichzelf al een blikvanger zijn is de architectuur hierin enorm belangrijk. Wij van Perfect View Windows mogen dan ook in onze handen knijpen dat wij al meerdere projecten hebben mogen realiseren in samenwerking met gespecialiseerde architecten. Een voor een weten zij de nieuwe projecten zo te ontwerpen dat elk detail klopt. Met hierin ruimte voor onze blikvangers.

Conclusie

Met een stalen aanbouw kun je echt een statement maken in je woning. De veelzijdigheid en hoogwaardige uitstraling maken het een uitstekende keuze voor ieder interieur. Vooral met een stalen aanbouw van Perfect View Windows creëer je een extra ruimte om van te genieten. Meer ruimte en een overvloed aan natuurlijk licht.

FAQ's

Is staal duurder dan andere bouwmaterialen?

Hoewel staal duurder is dan andere materialen, biedt het tal van voordelen. Denk hierbij met name aan duurzaamheid en esthetiek die het de investering waard maken.

Hoe bescherm ik mijn stalen aanbouw tegen roest?

Bij een stalen aanbouw van Perfect View Windows is regelmatig onderhoud belangrijk om de hoogwaardige uitstraling te behouden. Eens in de zoveel tijd een natte doek over de stalen profielen om deze stofvrij te maken volstaat hierin. Om roestvorming tegen te gaan is het van belang om een stalen aanbouw te kiezen welke is voorzien van een thermische onderbreking. Dit zorgt er namelijk voor dat de stalen aanbouw goed isoleert en roestvorming haast onmogelijk is.

Is een stalen aanbouw milieuvriendelijk?

Staal is een recyclebaar materiaal. Massief staal gaat daarnaast ook een leven lang mee. Bij de keuze voor een stalen aanbouw van Perfect View Windows zijn de buitenkozijnen ook nog thermisch onderbroken wat resulteert in een uitstekende isolatie. Dit maakt het tot een milieuvriendelijke keuze.

Wat is de levensduur van een stalen aanbouw?

Met regelmatig onderhoud zoals eerder omschreven gaat een massief stalen aanbouw van Perfect View Windows een leven lang mee.

Meer zoals dit

Titel bericht

Titel bericht

Titel bericht

Datum

19 september 2023

Schrijver

Koen Neijenhuis

Volg ons

Terug naar alle berichten