Stalen buitenpuien: Alles wat je wilt weten

Onze stalen buitenpuien zijn niet alleen een esthetisch hoogstandje. Naast de hoogwaardige uitstraling zijn deze stalen buitenpuien ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Ontdek nu de voordelen van onze stalen buitenpuien.

Soorten stalen buitenpuien

Stalen buitenpuien kunnen worden voorzien van diverse stalen deuren. Denk bijvoorbeeld aan een scharnierdeur, schuifdeur of een harmonicadeur. Al deze mogelijkheden zijn hieronder zo specifiek mogelijk toegelicht.

Enkele openslaande deuren

Bij een enkele stalen buitendeur is er vaak sprake van een toegangsdeur. Hierin bieden wij twee varianten; een verbrede sluitstijl of een slotkast. Beide deuren zijn voorzien van een deurkruk aan zowel de binnen- als buitenzijde waardoor deze deuren fungeren als toegangsdeur.

 

Dubbele openslaande deuren

Wanneer er een dubbele stalen buitendeur wordt geplaatst is er vaak sprake van een doorloop naar de tuin. In dit soort situaties wordt er vaak gekozen voor onze tuindeuren. Vanwege de ultra slanke sluitstijl en het feit dat deze tuindeuren 180 graden opengezet kunnen worden bieden deze stalen deuren de ideale doorloop naar de tuin.

Schuifdeuren

Soms is de wens om de gehele achtergevel te kunnen openen met een zo slank mogelijke pui. Hiervoor zijn wij trots partner van Sky-Frame. Sky-Frame is een Zwitsers schuifsysteem waarbij het profiel rondom is weggewerkt in het bouwkundige. Sky-Frame geeft daardoor maximale doorkijk van vloer tot plafond en van muur tot muur.

Harmonicadeuren

Naast schuifdeuren is er nog een manier om de gehele achtergevel te openen. Dit kan door het toepassen van stalen harmonicadeuren. Zoals de naam al zegt, vouw je de gehele pui open. Harmonicadeuren worden dan ook vaak een vouwwand genoemd.

Voordelen van stalen buitenpuien

Stalen buitenpuien kennen diverse voordelen. Zo zijn onze stalen buitenpuien opgebouwd uit massief staal. Dit maakt ze niet alleen enorm sterk maar ook ultra slank. Naast de ongeëvenaarde sterkte en slankte kennen deze stalen buitenpuien nog meer voordelen.

 

Duurzaamheid

Stalen buitenpuien kun je zien als een duurzame investering in de toekomst. Staal staat natuurlijk bekend om zijn kracht en weerstand tegen diverse weersomstandigheden. Hierdoor gaat uw uitbouw generaties lang mee.

 

Onderhoud

Nog een groot voordeel van stalen buitenpuien is het minimale onderhoud. Enkel eens in de zoveel tijd een natte doek over de profielen is voldoende om de stalen puien stof en vlekvrij te maken. Vanwege de duurzame materialen zijn er geen schoonmaakmiddelen of iets dergelijks nodig. Enkel een natte doet en de stalen buitenpuien zijn weer als nieuw.

 

Stijl en uitstraling

Naast de hoogwaardige kwaliteit bieden stalen buitenpuien esthetisch gezien ook voordelen. Zo voegen stalen kozijnen een tijdloze charme toe aan iedere woning. De slanke profielen en grote glasoppervlakken realiseren een overvloed aan natuurlijk licht. Daarnaast geven ze je woning een verfijnde esthetiek die indruk maakt.

 

Isolerend

Stalen buitenpuien dienen natuurlijk niet alleen gebruiksvriendelijk en esthetisch fraai te zijn. Gezien ze de scheiding zijn tussen binnen en buiten moeten ze uiteraard ook goed isoleren. Daarom is het van belang dat de stalen buitenpuien zijn voorzien van een thermische onderbreking. Deze zorgt er namelijk voor dat de stalen kozijnen uitstekend isoleren. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat.

 

Het laten plaatsen van een stalen buitenpui

Er gaan uiteraard nogal wat stappen vooraf aan het uiteindelijk plaatsen van een stalen buitenpui. Dit proces verschilt uiteraard per organisatie. Om je toch enigszins een beeld te geven van de stappen die worden doorlopen is hieronder onze werkwijze weergegeven.

 

Fase 1: Offerteaanvraag

Elk proces begint natuurlijk met een ontwerp of een adviesgesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek. Hierbij zal er samen gekeken worden naar de beste oplossing welke voldoet aan al jouw wensen. Op basis hiervan zal er een eerste prijsopgave of offerte worden afgegeven.

Fase 2: Bezoek showroom

Na een eerste prijsopgave of offerte wordt een bezoek aan de showroom geadviseerd. Op deze wijze kun je de aangeboden producten in werkelijkheid zien. Door de stalen buitenpuien in het echt te zien en te ervaren krijg je pas echt een goed beeld van de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Daarnaast biedt dit direct ook de ideale gelegenheid om eventuele vragen meteen te beantwoorden en te adviseren waar gewenst.

Fase 3: Akkoord & start tekenwerk 

Zodra de definitieve offerte akkoord is worden alle informatie en gemaakte afspraken overgedragen aan een projectleider. Hij of zij zal vanaf dit moment je eerste contactpersoon zijn. Hij of zij zal contact met je opnemen om kennis te maken en om direct ook een afspraak in te plannen om de stalen buitenpuien in te meten. Wanneer de definitieve maatvoering bekend is zal het tekenwerk worden opgestart.

Fase 4: Akkoord definitief tekenwerk en start productie 

Het tekenwerk dient door alle partijen te worden goedgekeurd. Zodra het definitief tekenwerk akkoord is start de productie van de stalen buitenpuien.

Fase 5: Installatie

Zodra de stalen buitenpuien en het glas gereed zijn voor montage zal jouw projectleider contact met je opnemen om de montage in te plannen.

Fase 6: Nazorg 

Wanneer de stalen buitenpuien volledig zijn gemonteerd zullen de monteurs het project samen met jou opleveren. Dit om ervoor te zorgen dat alles naar wens is voordat de monteurs weer vertrekken.

 

Het onderhouden van stalen buitenpuien

Stalen buitenpuien hebben naast de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling nog een groot voordeel. Zo vergen stalen buitenpuien weinig onderhoud. Met enkel een natte doek kun je, wanneer gewenst, de stalen profielen afnemen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of iets dergelijks, dit kan de coating beschadigen. Door alleen een natte doek te gebruiken ogen de stalen buitenpuien weer als nieuw.

 

Kosten van stalen buitenpuien

Allereerst is het goed om rekening te houden met het feit dat stalen buitenpuien hogere initiële kosten kennen dan andere materialen. Maar wat betreft de kosten van stalen buitenpuien is het lastig te zeggen wat een stalen buitenpui ongeveer kost. Dit is namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren zoals het type profielsysteem (massief staal of een hol profiel), het aantal puien, aantal vierkante meter en het aantal beweegbare delen. Kies je voor een op maat gemaakte stalen buitenpui dan verschillen de kosten natuurlijk altijd per pui.

Conclusie

Hopelijk weet je nu ongeveer waar je allemaal mee te maken krijgt en waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor een stalen buitenpui. Zo is de keuze voor een stalen buitenpui zeker geen makkelijke. Zorg er daarom ook voor dat je goed wordt geïnformeerd over de eerdergenoemde aspecten. Bij Perfect View Windows word je gedurende het gehele proces begeleid. Hierdoor kun je al je vragen stellen om een weloverwogen keuze te maken. Dit om ervoor te zorgen dat er een stalen buitenpui wordt gecreëerd welke voldoet aan al jouw wensen.

FAQ's

Wat is de gemiddelde levensduur van een stalen buitenpui?

De levensduur van een stalen buitenpui is afhankelijk van het profieltype, massief staal of hol profiel. Een stalen buitenpui met een hol profielsysteem en een thermische onderbreking zal gemiddeld 50-60 jaar meegaan. Een stalen buitenpui met een massief profielsysteem en een thermische onderbreking zal een leven lang meegaan. Let wel, bij beide stalen buitenpuien is wel regelmatig onderhoud en zorgvuldige behandeling vereist om deze verwachting waar te maken.

Zijn er speciale vergunningen of toestemming van de gemeente nodig om een stalen buitenpui te plaatsen?

Over het algemeen zijn er geen speciale vergunningen of toestemming van de gemeente nodig om een stalen buitenpui te plaatsen. Let wel, dit verschilt natuurlijk wel per project. Bij monumentale panden bijvoorbeeld is toestemming van de gemeente een vereiste. Mochten er bepaalde vergunningen nodig zijn dan zullen wij dit tijdig melden. In overleg met opdrachtgevers zal dit uiteindelijk worden geregeld.

Wat zijn de garantievoorwaarden voor een stalen buitenpui en wat valt er onder de garantie?

Vanwege de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling van onze stalen buitenpuien bieden wij garantie op de volgende aspecten:

  • Constructie
  • Oppervlaktebehandeling van de stalen buitenpuien
  • Kitwerkzaamheden
  • Hang- en sluitwerk en rubberafdichtingen

Toegepaste glaspakket

Hoe is een stalen buitenpui beschermd tegen extreme weersomstandigheden?

Dit is sterk afhankelijk van waar je voor kiest. Kies je voor een stalen buitenpui met een hol profielsysteem en een koudebrug onderbreking? Of kies je voor een op maat gemaakte stalen buitenpui, geproduceerd van massief staal en voorzien van een thermische onderbreking? Bij Perfect View Windows worden alle stalen buitenpuien op maat gemaakt. Daarnaast worden onze stalen buitenpuien opgebouwd uit massief staal voorzien van een thermische onderbreking. Tevens zijn onze stalen buitenpuien ook nog succesvol getest op wind- en waterdichtheid en inbraakwerendheid. Dus ook bij stalen buitenpuien kan hier nog verschil in zitten.

Datum

19 september 2023

Schrijver

Koen Neijenhuis

Volg ons

Terug naar alle berichten