10 voorbeelden van prachtige stalen buitenpuien

19 september 2023
Home » Blog » 10 voorbeelden van prachtige stalen buitenpuien

In dit artikel beschrijven wij 10 voorbeelden waarin stalen buitenpuien optimaal tot hun recht komen. Stalen buitenpuien bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Dit resulteert in een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten. Op deze manier wordt het ultieme binnen-buiten gevoel gerealiseerd. Ontdek hoe hoogwaardige stalen buitenkozijnen jouw leefruimte kunnen transformeren.

De voordelen van stalen buitenpuien

Naast een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten hebben stalen buitenpuien nog meer te bieden:

  • Duurzaamheid: Gemaakt van massief staal, gaan onze stalen buitenpuien een leven lang mee.
  • Milieuvriendelijkheid: Het gebruik van duurzaam materiaal draagt bij aan een groenere leefomgeving.
  • Onderhoudsvriendelijkheid: Onderhoudsarm product.
  • Uitstekende isolatie: De thermische onderbreking resulteert in een comfortabel binnenklimaat.
  • Prachtig ontwerp: Stijlvolle, slanke profielen (20 á 30mm) welke elk interieur voorzien van licht.

Prachtige ontwerpen

Ontdek hieronder enkele voorbeelden van stalen buitenpuien die een samenspel van design en functionaliteit controleren.

Voorbeeld 1. Een ideale doorloop met een dubbele tuindeur

Al veel woningen zijn voorzien van een stalen achterpui. Hierbij wordt de achtergevel opengebroken en wordt er plaats gemaakt voor een stalen buitenpui. Deze stalen buitenpui fungeert dan als verbinding tussen leefruimte en tuin. Vaak wordt er in dit soort situaties gekozen voor stalen tuindeuren. Dankzij de ultra slanke sluitstijl zijn deze deuren haast niet te onderscheiden van vaste ramen. Doordat deze deuren 180 graden opengedraaid kunnen worden biedt dit de ideale doorloop naar je tuin. Wanneer er ook nog gekozen wordt voor grote glasoppervlakken smelten binnen en buiten samen.

Voorbeeld 2. Een stalen buitenpui als achterom

In sommige gevallen is er de wens om de deur van buitenaf te kunnen afsluiten. Dit houdt in dat de deur of deuren fungeren als zijnde toegangsdeuren. In dit soort situaties wordt er vaak gekozen voor de verbrede sluitstijl of slotkastdeuren. Beide zijn voorzien van een kruk aan zowel de binnen- als buitenzijde. Net als tuindeuren kunnen ook deze deuren maar liefst 180 graden opengezet worden. Hierdoor blijft de doorloop en verbinding met de tuin optimaal.

Voorbeeld 3. Volop lichtinval met een stalen pui en lichtstraat

Om een leefruimte te voorzien van een overvloed aan natuurlijk lichtinval is het mogelijk om de slanke profielen van stalen buitenpuien door te laten lopen in het dak. Dit in de vorm van een aansluitende lichtstraat of een zadeldak. Met beide opties creëer je een oase van licht in de betreffende leefruimte. Hiermee versterk je het binnen-buiten gevoel enorm.

Voorbeeld 4. Vouw je weg naar buiten

Je kunt ervoor kiezen de achterpui te voorzien van een dubbele deur en vaste ramen ernaast. Maar voor het ultieme binnen-buiten gevoel is het soms gewenst om de gehele achtergevel te kunnen openen. In deze situaties zijn stalen harmonicadeuren de ideale oplossing. Deze stalen vouwdeuren maken het mogelijk om de gehele achtergevel te openen waardoor binnen en buiten daadwerkelijk in elkaar overlopen.

Voorbeeld 5. Stalen buitenpuien als schilderijen

Nederland kent talloze prachtige plekken waar je ogen te kort komt. Natuurrijke omgevingen om in te lijsten. Op dit soort plekken komen stalen buitenpuien optimaal tot haar recht. Dankzij de ultra slanke profielen (20 á 30mm) in combinatie met grote glasoppervlakken wordt het uitzicht naar buiten geoptimaliseerd. Hierdoor lijken de stalen kozijnen net schilderijen.

Voorbeeld 6. Stalen of glazen hoeken?

Bij sommige woningen worden bepaalde leefruimtes voorzien van meerdere stalen buitenpuien. Hierbij gaat vaak het kozijn de hoek om dat voor een hoek oplossing zorgt. Voor de vormgeving van deze hoekoplossing zijn verschillende opties. Bij deze lichten wij twee mogelijkheden uit.

Een standaard hoek oplossing

Bij een volgens ons standaard hoek oplossing wordt door de aannemer een hoekkolom geplaatst tussen de twee grenzende buitenpuien. De stalen buitenpuien worden vervolgens op deze hoekkolom bevestigd. Van deze kolom is niets meer te zien aangezien deze kan worden bekleed met zetwerk in kleur van de pui.

Een glas op glas hoek

Bij een glazen hoekoplossing komt er geen hoekkolom aan te pas. Bij deze oplossing ontstaat er werkelijk een hoekoplossing van glas. Dit wordt ook wel een hoek glas-op-glas genoemd.

Voorbeeld 7. Authentieke stalen buitenpuien

Oudere woningen en panden zijn vaak nog voorzien van ronde of gebogen stalen buitenpuien. Het is dan ook vaak de wens deze stijl te behouden maar wel met de uitstraling en waardes van nu. Ondanks de vorm behouden stalen buitenpuien hun slankheid en uitstekende isolatiewaardes.

Voorbeeld 8. Op maat gemaakte stalen buitenpuien

Omdat wij werken met massief staal zijn stalen kozijnen niet alleen een stuk sterker maar ook een slanker. Vanwege de hoogwaardige kwaliteit van dit materiaal kunnen er ongekende afmetingen worden gerealiseerd. Omdat elk project anders is en aan andere wensen dient te voldoen, worden al onze stalen buitenpuien op maat gemaakt. Deze combinatie van maatwerk en materiaal resulteren in stalen kozijnen in bijzondere vormen.

Voorbeeld 9. Extra isolatie dankzij triple glas

Met name in de drukke steden is geluidsoverlast een veel voorkomend probleem. In deze situaties wordt er dan wel eens gekozen voor triple glas. Dankzij het dikkere glaspakket wordt de stalen buitenpui nog beter geïsoleerd. Dankzij de meerdere folies tussen het glas worden geluidstrillingen tegengegaan. Vanwege het dikkere glaspakket wordt er bij triple glas altijd een dieper profielsysteem toegepast. Hierdoor is de pui en de woning (nog) beter bestand tegen geluidsoverlast en weersomstandigheden.

Voorbeeld 10. Esthetisch fraai maar ook veilig

Stalen buitenpuien kiest men niet enkel omdat deze zo mooi ogen. Natuurlijk is dit van belang, maar de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn zeker zo belangrijk. Wij van Perfect View Windows begrijpen dat. Daarom zijn al onze stalen kozijnen succesvol zijn getest op wind- en waterdichtheid en inbraakwerendheid. Dit houdt in dat al onze stalen buitendeuren voorzien zijn van SKG getest hang- en sluitwerk. Hierdoor zijn onze stalen buitenpuien fraai, gebruiksvriendelijk en veilig.

Zo kies je de perfecte stalen buitenpui voor jouw woning

Elke woning heeft zijn eigen karakter en elk project zijn eigen vereisten. Een stalen kozijn kan volledig op maat worden gemaakt. Ontdek de mogelijkheden hierin en maak je eigen visie werkelijkheid. Bij de zoektocht naar de perfecte stalen buitenpui is deskundig advies altijd welkom. Perfect View Windows begeleid je gedurende het gehele traject. Van allereerste ontwerp tot installatie. Er wordt samen gekeken naar de beste oplossing voor jou. Hierdoor voldoet de stalen buitenpui uiteindelijk aan al jouw wensen en past deze perfect bij jouw woning. Laat je inspireren door eerder gerealiseerde projecten om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Koen Neijenhuis Perfect View Windows vierkant

Auteur

Koen Neijenhuis

Volg ons

Terug naar alle berichten