Stalen buitenpuien: duurzaam en milieuvriendelijk

Onze stalen buitenpuien zijn niet alleen een esthetisch hoogstandje. Naast de hoogwaardige uitstraling zijn deze stalen buitenpuien ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Ontdek nu de voordelen van onze stalen buitenpuien.

De voordelen van een stalen buitenpui

Stalen kozijnen en aluminium kozijnen zijn twee populaire kozijnmaterialen die elk unieke eigenschappen bezitten. Stalen kozijnen staan bekend om hun ongeëvenaarde sterkte, slankheid en duurzaamheid, terwijl aluminium kozijnen uitblinken in hun moderne uitstraling, kostenplaatje en onderhoudsgemak. Laten wij dieper ingaan op de voor- en nadelen van elk materiaal.

Duurzaam

Duurzaamheid staat centraal in onze filosofie bij Perfect View Windows. Onze stalen buitenpuien worden vervaardigd uit hoogwaardig massief staal. Dit resulteert in een langdurige en robuuste constructie. Hierdoor zijn ze bestand tegen veroudering en behouden ze hun schoonheid voor vele jaren.

Onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van onze stalen buitenpuien is het minimale onderhoud dat ze vereisen. Het sterke en duurzame staal vraagt weinig aandacht. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan het genieten van uw woning in plaats van aan onderhoudswerkzaamheden.

Milieuvriendelijk

Bij Perfect View Windows hechten wij veel waarde aan het milieu. Onze stalen buitenpuien zijn een milieuvriendelijke keuze vanwege het duurzame karakter van massief staal als materiaal. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Verbeterde isoltatie

Naast hun esthetische en duurzame eigenschappen bieden onze stalen buitenpuien ook uitstekende isolatie. Dankzij geavanceerde technologieën en hoogwaardige afdichtingen geniet u van een comfortabel binnenklimaat.

Het kiezen van de juiste buitenpui

Het kiezen van de juiste stalen buitendeur is een belangrijke beslissing. Zo moet de stalen buitenpui volledig aansluiten op uw wensen en behoeften. Bij Perfect View Windows helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat is uw doel?

Denk goed na over het doel van uw stalen buitenpui. Wilt u meer natuurlijk licht in huis halen? Of zoekt u naar een karakteristieke toevoeging aan uw gevel? Ons team kan u adviseren over welk type buitenpui het beste bij uw doel past.

Stijl

Stalen buitenpuien zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, van klassiek tot modern. Ontdek welke stijl het beste bij uw architectuur en persoonlijke smaak past. Onze maatwerkopties zorgen ervoor dat wij aan al uw stijlwensen kunnen voldoen.

Budget

Bij Perfect View Windows begrijpen wij dat een stalen buitenpui een investering is. Bespreek uw budget met onze verkoopadviseurs. Dit zodat wij u kunnen voorzien van opties die binnen uw financiële mogelijkheden passen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Isolatiewaarde

Afhankelijk van uw behoefte aan isolatie, kunnen wij u adviseren over de verschillende isolatiewaarden van onze stalen buitenpuien. Zo geniet u het hele jaar door van een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

 

Conclusie

Kies voor de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van onze stalen buitenpuien. Hierdoor voegt u een tijdloze en elegante uitstraling toe aan uw woning.

Ontdek de mogelijkheden en neem contact met ons op voor deskundig advies.

FAQ's

Wat zijn de beste manieren om een stalen buitenpui te onderhouden?

Onze stalen buitenpuien zijn uitgevoerd in gepoedercoat massief staal. Om de poedercoating niet te beschadigen adviseren wij om de stalenpui alleen af te nemen met een natte doek. Gebruik dus geen schoonmaakmiddelen of andere middelen. Gebruik daarnaast ook geen schuurspons of iets dergelijks. Slechts een doek met wat water volstaat.

Zijn er specifieke bouwvoorschriften of vergunningen nodig voor het realiseren van een stalen buitenpui?

Goed om op voorhand te vermelden is dat het verzorgen van de bouwkundige constructie voor rekening is van derden. Denk hierbij aan een aannemer of iets dergelijks. Wanneer u hier een aannemer voor heeft ingeschakeld is het van belang dat deze voor start montage van de stalen puien beschikt over een CAR-verzekering welke eventuele door derden veroorzaakte schades aan Perfect View Windows geleverde producten volledig vergoed.

In sommige gevallen dienen de stalen buitenpuien met een kraan over de woning getild te worden om zo de stalen puien aan de achterkant van de woning te verkrijgen. In enkele binnensteden is er een vergunning nodig om bijvoorbeeld zo’n kraan voor een bepaalde tijd daar neer te zetten en eventueel de straat af te zetten. Indien dit benodigd is zal onze projectleider dit met uw aannemer overleggen en verzorgen.

Met betrekking tot de renovatie van monumentale panden kunnen erdoor bijvoorbeeld de gemeente strenge eisen worden gesteld aan de kwaliteit en met name de uitstraling van de nieuwe stalen kozijnen. Dit om de authentieke uitstraling intact te houden. Hiervoor is het MHB Classic-ISO profielsysteem ontwikkeld. Het renovatieprofiel Classic-ISO is voorzien van vlakke zijde binnen en een schuine Renoseal kitvoeg aan de buitenzijde. Dit is de geïsoleerde variant van de bestaande stalen kozijnen, gebaseerd op het ouderwetse stoeltjesprofiel. Echter dan conform de hedendaagse eisen en extra comfort.

Wat is het voordeel van een stalen buitenpui ten opzichte van andere materialen?

Onze profielen zijn opgebouwd uit 6mm massieve, scherpkantige strippen. Hierdoor zijn de profielen slanker (30mm bij vaste beglazing, 50mm scharnierstijlen en 58mm sluitstijlen), een stuk sterker (gebruiksgemak en duurzaamheid) en is inwendige corrosie onmogelijk.

Het MHB-SL30-ISO systeem is een 20-jarig doorontwikkeld systeem en succesvol getest op wind- en waterdichtheid, isolatie en inbraakwerendheid. Omdat MHB zelf de profielen samenstelt (massief staal 6mm – isolator – massief staal 6mm) is het profiel niet alleen heel slank, maar ook supersterk.

Daarnaast worden de MHB-kozijnen altijd ‘standaard’ voorzien van HR++ isolatieglas (tweezijdig gelaagd). Deze combinatie zorgt ervoor dat de kozijnen uitstekend isoleren. Tevens worden deze kozijnen slechts op 1 plaats in Nederland geproduceerd om de kwaliteit te waarborgen.

Dit maakt dat onze stalen buitenpuien voorzien zijn van een hoogwaardige kwaliteit, uitstraling en isolatie. Daarnaast zijn onze stalen buitenpuien ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Hoelang duurt de installatie van een stalen buitenpui?

De duur van montage is sterk afhankelijk per project. Denk hierbij aan het aantal kozijnen, de afmetingen van de kozijnen, de vorm van de kozijnen, het aantal beweegbare delen, de vakverdeling en de locatie van de kozijnen (begane grond, eerste verdieping, tweede verdieping et cetera). Deze factoren hebben allemaal invloed op de duur van de montage.

Datum

15 september 2023

Schrijver

Koen Neijenhuis

Volg ons

Terug naar alle berichten