Stalen buitenpuien: duurzaam en milieuvriendelijk

15 september 2023
Home » Blog » Stalen buitenpuien: duurzaam en milieuvriendelijk

Onze stalen buitenpuien zijn niet alleen een esthetisch hoogwaardig, maar zijn ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Ontdek nu de voordelen van onze stalen buitenpuien. 

De voordelen van een stalen buitenpui

De stalen buitenpuien van Perfect View Windows bieden een scala aan voordelen die bijdragen aan de waarde en de uitstraling van uw woning. Kies voor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing met onze stalen buitenpuien.

Duurzaam

Duurzaamheid is één van de kernwaardes binnen Perfect View Windows. Onze stalen buitenpuien worden vervaardigd uit hoogwaardig massief staal. Dit resulteert in een langdurige en robuuste constructie. Hierdoor zijn ze bestand tegen veroudering en behouden ze hun schoonheid door de jaren heen.

Onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van onze stalen buitenpuien is het minimale onderhoud dat ze vereisen. Het sterke en duurzame staal vraagt amper aandacht. Op het schoonhouden van uw kozijnen na vereisen onze deuren geen onderhoud.

Milieuvriendelijk

Bij Perfect View Windows hechten wij waarde aan het milieu. Onze stalen buitenpuien zijn een milieuvriendelijke keuze vanwege het duurzame karakter van massief staal als materiaal. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Verbeterde isoltatie

Naast hun esthetische en duurzame eigenschappen bieden onze stalen buitenpuien ook uitstekende isolatie. Dankzij geavanceerde technologieën en hoogwaardige afdichtingen geniet u van een comfortabel binnenklimaat.

Het kiezen van de juiste buitenpui

Het kiezen van de juiste stalen buitendeur is een belangrijke beslissing. Zo moet de stalen buitenpui volledig aansluiten op uw wensen en behoeften. Bij Perfect View Windows helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat is uw doel?

Denk goed na over het doel van uw stalen buitenpui. Wilt u meer natuurlijk licht in huis halen? Of zoekt u naar een karakteristieke toevoeging aan uw gevel? Ons team kan u adviseren over welk type buitenpui het beste bij uw doelstelling past.

Stijl

Stalen buitenpuien zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, van klassiek tot modern. Ontdek welke stijl het beste bij uw architectuur en persoonlijke smaak past. Onze maatwerkopties zorgen ervoor dat wij aan al uw stijlwensen kunnen voldoen.

Budget

Bij Perfect View Windows begrijpen wij dat een stalen buitenpui een investering kan zijn. Bespreek uw budget met onze verkoopadviseurs. Dit zodat wij u kunnen voorzien van opties die binnen uw financiële mogelijkheden passen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Isolatiewaarde

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u adviseren over de verschillende isolatiewaarden van onze stalen buitenpuien. Zowel dubbel als triple glas behoort tot de mogelijkheden. Het ligt aan de eisen en het gewenste comfort wat wij het beste bij u kunnen toepassen. Zo geniet u het hele jaar door van een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Conclusie

Kies niet enkel voor esthetisch vermogen en uitstraling maar weest bewust van de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van onze stalen buitenpuien. Hierdoor voegt u zowel een tijdloze als elegante pui toe aan uw woning. Ontdek de mogelijkheden en neem contact op voor deskundig advies.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de beste manieren om een stalen buitenpui te onderhouden?

Onze stalen buitenpuien zijn uitgevoerd in gepoedercoat massief staal. Om de poedercoating niet te beschadigen adviseren wij om de stalenpui alleen af te nemen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor dus geen schoonmaakmiddelen. Hanteer een zachte doek en ga niet te werk met een schuurspons of andere harde materialen. Op deze wijze blijft de pui stofvrij en de poedercoating intact.

Zijn er specifieke bouwvoorschriften of vergunningen nodig voor het realiseren van een stalen buitenpui?

Goed om op voorhand te vermelden is dat het verzorgen van de bouwkundige constructie voor rekening is van derden. Denk hierbij aan een bouwkundig aannemer. Evenals het organiseren van een eventuele bouwvergunning. Deze kan Perfect View Windows niet voor u verzorgen. Wij moeten erop kunnen vertrouwen dat u gerechtigd bent uw woning te voorzien van een uitbouw.

Indien er een kraanvoorziening moeten worden georganiseerd kunnen wij een objectvergunning bij de desbetreffende gemeente organiseren. Dit is per situatie verschillend en zit nimmer in de standaardprijs, mits niet expliciet benoemd.

Met betrekking tot de renovatie van monumentale panden kunnen erdoor bijvoorbeeld de gemeente eisen worden gesteld aan de kwaliteit en met name de uitstraling van de nieuwe stalen kozijnen. Dit om het straatbeeld intact te houden.

Wat is het voordeel van een stalen buitenpui ten opzichte van andere materialen?

Onze profielen zijn opgebouwd uit 6mm massieve, scherpkantige strippen. Hierdoor zijn de profielen slanker (30mm bij vaste beglazing, 50mm scharnierstijlen en 58mm sluitstijlen), een stuk sterker (gebruiksgemak en duurzaamheid) en is inwendige corrosie onmogelijk.

Het MHB-SL30-ISO systeem is een 20-jarig doorontwikkeld systeem en succesvol getest op wind- en waterdichtheid, isolatie en inbraakwerendheid. Omdat MHB zelf de profielen samenstelt (massief staal 6mm – isolator – massief staal 6mm) is het profiel niet alleen heel slank, maar ook supersterk.

Daarnaast worden de MHB-kozijnen altijd ‘standaard’ voorzien van hoogwaardig isolatieglas. Deze combinatie brengt uitstekende isolatiewaardes.

Hoelang duurt de installatie van een stalen buitenpui?

De duur van montage is sterk afhankelijk per project. Denk hierbij aan het aantal kozijnen, de afmetingen en het aantal beweegbare delen. Daarnaast speelt de glasverdeling een rol en op welke verdieping de kozijnen geplaatst dienen te worden. Deze factoren hebben allemaal invloed op de duur van de montage.

Sven Kuster Perfect View Windows vierkant

Auteur

Sven Kuster

Volg ons

Terug naar alle berichten