Tijdloze elegantie: 5 inspiratievolle ideeën voor staal in je badkamer en WC

6 februari 2024
Home » Blog » Tijdloze elegantie: 5 inspiratievolle ideeën voor staal in je badkamer en WC

Stalen deuren zijn haast niet meer weg te denken in de huidige interieurstijlen. Veel woningen zijn dan ook voorzien van één of meerdere stalen deuren op de begane grond. Toch hoeven deze niet altijd in de keuken, woonkamer of hal geplaatst te worden. Ook als toepassing voor je WC of badkamer zijn stalen deuren een prima uitkomst. Bij een stalen deur denkt men al gauw aan slanke profielen met transparant glas maar dit kan ook anders. Zo zijn de mogelijkheden bij het kiezen van de glassoort eindeloos en zijn stalen deuren ook zonder glas uit te voeren. Een stalen wand of deur is een waar designelement die elke leefruimte kan verrijken. Wij geven je graag enkele voorbeelden om een stalen deur toe te passen in je badkamer of toilet.

Minimalistische schoonheid: Glazen en stalen deur

Streef naar tijdloze elegantie met een minimalistisch ontwerp. Een glazen en stalen deur voegt niet alleen een vleugje moderniteit toe aan je badkamer, maar creëert ook een gevoel van ruimte. De combinatie van het strakke lijnenspel van het stalen kozijn met het transparante glas verrijken je badkamer. Deze subtiele toevoeging geeft je badkamer een verfijnde uitstraling.

Elegante privacy: Matglazen stalen deuren

Geef je badkamer een vleugje elegantie en behoud tegelijkertijd privacy met matglazen stalen deuren. Het matte glas laat licht door, terwijl het zorgt voor een discrete afscheiding. Deze stijlvolle oplossing creëert een evenwicht tussen openheid en afzondering. Naast een mooie uitstraling is de privacy net zo belangrijk bij je badkamer. Met matglazen stalen deuren krijgt je badkamer een uitstraling van deze tijd en is er aan privacy geen gebrek.

Design op maat: Zwarte stalen kozijnen als blikvanger in je badkamer

Stalen deuren worden erg vaak uitgevoerd in het zwart. Deze keuze wordt vaak gemaakt omdat zwarte stalen deuren zich makkelijk mengen binnen de meeste interieurs. Bij de badkamer zien we veelvuldig lichte tegels waardoor er een fraai contrast met het zwarte staal ontstaat. Bij op maat gemaakte stalen kozijnen is het mogelijk deze helemaal naar wens in te delen/ontwerpen. Hiermee personaliseer je de deur.

Licht en luchtig: Stalen daklicht als designelement

Stalen elementen kunnen je badkamer verrijken maar hoeven niet altijd een stalen wand of deur te zijn. Is het bijvoorbeeld lastig om je badkamer te verlichten? Een oplossing hiervoor is het toepassen van een stalen daklicht. Hier moet de situatie zich natuurlijk wel voor verlenen. Dit wil zeggen dat je badkamer in ieder geval aansluiting heeft tot het dak. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat natuurlijk licht de vrije hand krijgt. Het meest licht komt van boven en bovenaf kijkt niemand met je mee, althans daar gaan we dan maar vanuit. Daar komt bij dat de exclusieve uitstraling van de badkamer naar een hoger niveau wordt getild. Ontdek de veelzijdigheid van stalen daklichten en laat je inspireren door de mogelijkheden van Perfect View Windows.

Stalen toepassingen binnen het interieur van je WC 

Een toilet blijft een vergeten ruimte als het gaat om het verfraaien hiervan. Buiten dat het een functionele ruimte betreft brengen wij hier meer tijd door dan wij denken. Aan een mooi eervol toilet mag de nodige aandacht worden geschonken en dit zien wij graag terug aan het interieur. Een verfijnde toiletruimte is niet compleet zonder de juiste stalen details. Dit kan al in de vorm van een schapje, maar de toon wordt helemaal gezet indien het WC raam in staal wordt uitgevoerd. Dit geeft

de ruimte direct de nodige allure. Ook de deur naar de WC kan van staal zijn. Niemand zit erop te wachten om bekeken te worden tijdens de boodschap, maar dit voorkom je door het toepassen van panelen. Deze kunnen als glasopsluiting worden geplaatst

Conclusie: vereenvoudig je ruimte met staal

Met betrekking tot badkamer- en toiletdesign is staal niet alleen een bouwmateriaal; het is een statement van veelzijdige verfijning. Of je nu kiest voor een minimalistische benadering, behoefte hebt aan privacy of juist verlangt naar overvloedig natuurlijk licht, staal biedt een spectrum aan mogelijkheden. Van glazen en stalen deuren tot matglazen afscheidingen. Laat je inspireren door de functionele veelzijdigheid van staal om jouw badkamer en/of WC te verfraaien. Door staal hier de leidende rol te laten spelen ontstaat er een badkamer die aan al je wensen zal voldoen.

Koen Neijenhuis Perfect View Windows vierkant

Auteur

Koen Neijenhuis

Volg ons

Terug naar alle berichten