Stalen deuren met matglas

Wat is een stalen deur met mat glas?

Stalen deuren met mat glas zijn een populaire keuze geworden voor zowel moderne als klassieke interieurs. Het matglas voegt een subtiele textuur toe aan de deur en geeft het tegelijkertijd een elegant en chique uitstraling. Mat glas biedt de voordelen van natuurlijk licht en privacy in één, waardoor het een uitstekende keuze is voor woningen en kantoren. Matglas is glas dat behandeld is om het licht diffuus te maken. Dit kan door het glas te zandstralen, waardoor het een ondoorzichtige afwerking krijgt. Het oppervlak van het glas wordt dan opgeschuurd waardoor het licht dat er doorheen valt verstrooid wordt en er een mat effect ontstaat. Een andere optie is om gelaagd glas te gebruiken met een mat folie ertussen. Bij beide mogelijkheden wordt het beeld dat achter het glas ligt vervaagd en krijgt het glas een stijlvolle, matte uitstraling.

De voordelen van stalen deuren met matglas

Stalen deuren met matglas bieden verschillende voordelen die ze ideaal maken voor hedendaagse interieurs. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals schuifdeuren, taatsdeuren, dubbele deuren, scharnierdeuren, ensuite deuren en harmonicadeuren. Bij Perfect View Windows gebruiken we profielen van 6 mm dik met een aanzichtbreedte van slechts 20 tot 30 mm. Het gebruik van deze slanke profielen zorgt voor extra veel lichtinval en kan ruimtes groter laten lijken. Hieronder lichten we de drie belangrijkste voordelen van een matglazen deur voor u uit.

Favicon Perfect View

Privacy

Eén van de grootste voordelen van stalen deuren met mat glas is privacy. Het matglas voorkomt dat men door de deur kan kijken en zorgt voor de nodige afzondering in huis. Mat glas is dus perfect voor badkamers of andere ruimtes waar privacy belangrijk is, maar waar ook licht moet doordringen.

Favicon Perfect View

Onderhoudsvriendelijk

Stalen deuren met matglas zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De ondoorzichtige afwerking zorgt ervoor dat vingerafdrukken en andere vlekken minder zichtbaar zijn dan op helder glas. Het is daarom niet nodig om het mat glas regelmatig schoon te maken.

Favicon Perfect View

Esthetiek

Stalen deuren met mat glas zijn esthetisch aantrekkelijk en geven een moderne en stijlvolle uitstraling aan elke ruimte. Het matglas zorgt voor een mooie, zachte lichtval die het interieur een warme sfeer geeft.

Stalen deur mat glas

Waarom kiezen voor mat glas in plaats van helder glas?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een stalen deur met matglas in plaats van helder glas is privacy. Mat glas biedt voldoende lichtinval en zorgt tegelijkertijd voor privacy. Daarnaast heeft matglas een stijlvolle uitstraling en voegt het een uniek element toe aan uw interieur. Het matte oppervlak zorgt voor een rustige uitstraling en past goed bij verschillende interieurstijlen. Mat glas geeft een zachtere en meer diffuse lichtval dan helder glas, waardoor het een warmere sfeer geeft. Tot slot is matglas ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Matglas is beschikbaar in verschillende gradaties van lichtdoorlatendheid, van vrijwel doorzichtig tot ondoorzichtig. Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden en welk type glas het meest passend is voor uw specifieke toepassing.

Waarom stalen deuren mat glas van Perfect View Windows?

Bij Perfect View Windows zijn we gespecialiseerd in stalen deuren met mat glas van het hoogste segment. Wij zijn een familiebedrijf uit Gelderland met een eigen productieafdeling en werken samen met gerenommeerde partners. Deze partners zijn de merken MHB en Sky-Frame, maar wij leveren ook maatwerk producten, zoals de stalen binnendeuren met matglas, onder ons eigen merk Sta-Bi. Hierdoor bieden wij een breed scala aan mogelijkheden. 

Als u op zoek bent naar stalen deuren met matglas, dan is Perfect View Windows de perfecte keuze. Bij ons worden alle stalen deuren op maat gemaakt en heeft u de keuze uit verschillende ontwerpen en afwerkingen. Onze deuren en kozijnen zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan jarenlang mee. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen ervan, waardoor u verzekerd bent van een professionele en vakkundige installatie. Wij zijn uw ideale partner voor het realiseren van uw droominterieur met stalen deuren met mat glas. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.