Sky-Frame schuifpui watertoren Utrecht

  • Home
  • $
  • Sky-Frame schuifpui watertoren Utrecht

Over dit project in Utrecht

Deze watertoren in Utrecht heeft na jaren van leegstand een nieuwe bestemming gekregen. Het vervallen rijksmonument heeft een transformatie gemaakt tot een exclusief woonhuis over zes verdiepingen, drie appartementen en een commerciële ruimte op de begane grond.

Bij het exclusieve woonhuis is een loggia gerealiseerd waarbij wij een Sky-Frame schuifpui hebben mogen plaatsen. Deze aluminium schuifpui is voorzien van een corner opening waardoor de toegang naar de living wordt geoptimaliseerd. De drempelloze overgang welke de schuifpui van Sky-Frame biedt versterkt dit. De loggia biedt een perfect zicht op de Domtoren plus een schitterend uitzicht op de stad. De slogan ‘a view not a window’ komt bij dit project volledig tot zijn recht.

Locatie

Utrecht

Samenwerking

Zecc Architecten

Kozijnsysteem

Sky-Frame

Projectleider

Martijn Wiggelman

Contact met ons?

Perfect View Sky-Frame productbrochure

Gratis Sky-Frame brochure

Meer gedetailleerde informatie over het Sky-Frame systeem? Vul je e-mailadres in en download direct de brochure!

N 's Werelds slankste kozijnen N 48 pagina's inspiratie


Sky Frame logo wit

Het Sky-Frame schuifdeursysteem

De kozijnen die geleverd zijn bij dit project zijn van het Zwitserse Sky-Frame. Zij leveren een zeer slank aluminium schuifdeursysteem zonder brede kozijnen of stijlen die het panorama verstoren. Een Sky-Frame schuifpui geeft maximale doorkijk van vloer tot plafond en van muur tot muur. Het daarin verzonken frame met rails is behalve esthetisch ook zeer praktisch vanwege het ontbreken van drempels. Het enige wat u van de aluminium schuifpui ziet, is de verticale 20 mm brede overlap tussen de twee schuifelementen. 

Aluminium schuifpui

Juist vanwege bovenstaande elementen is er bij dit project gekozen voor deze slanke aluminium schuifpuien. De hoekopening in combinatie met het drempelloos Sky-Frame profielsysteem realiseert een enorme doorloop naar buiten. De grote glasoppervlakken zorgen ervoor dat het uitzicht op de Domtoren en het uitzicht op de stad gemaximaliseerd wordt. De corner opening van deze glazen hoekpui is gerealiseerd door naadloze glazen hoekverbindingen, waarbij de glazen panelen met uiterste precisie aan elkaar zijn bevestigd. Het resultaat is een indrukwekkende hoekopening die zorgt voor een ongehinderd uitzicht en een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze Zwitserse Sky-Frame schuifpuien of onze andere producten? Neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Als u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan hier.

Terug naar alle projecten