Stalen serre Overveen

Waarom zwart als het ook wit kan? Dit klassieke landhuis in Overveen, dat dateert uit het jaar 1915, heeft in de loop der jaren verschillende aanpassingen ondergaan om het meer naar de 21e eeuw te brengen. Een opvallend kenmerk van de renovatie is de serre aanbouw aan drie zijden van het landhuis, die is voorzien van MHB SL30-ISO kozijnen. Deze stalen kozijnen bieden uitstekende isolatie voor de prachtige woonkeuken en laten het natuurlijke licht rijkelijk naar binnen stromen.

Stalen serre aanbouw

Wat de serre aanbouw extra bijzonder maakt, zijn de smalle ruitjes die boven de openslaande stalen buitendeuren zijn geplaatst. Deze ruitjes behouden de nostalgische sfeer van het oorspronkelijke landhuis. Het gebruik van witte stalen kozijnen in de serre aanbouw is een doordachte keuze die een knipoog geeft naar de kleine houten kozijnen in de bestaande bouw. Door te kiezen voor de witte kleur, wordt er een harmonieuze verbinding gecreëerd tussen oud en nieuw, waarbij het traditionele karakter van het landhuis behouden blijft. De witte stalen kozijnen vormen een subtiel contrast met het metselwerk van het landhuis, waardoor de aanbouw op een elegante manier opvalt.

Met dit project hebben we niet alleen een functionele en esthetisch aantrekkelijke serre aanbouw gerealiseerd, maar hebben we ook de historische waarde van het landhuis weten te behouden. De combinatie van moderne materialen en traditioneel design maakt dit project tot een succesvolle transformatie naar de 21e eeuw.

Geleverde MHB stalen kozijnen

De aanbouw welke is gerealiseerd bij dit project is voorzien van stalen buitenkozijnen van MHB. Met deze stalen kozijnen voegt u iets unieks toe aan uw woning. De MHB profielen zijn voorzien van een koudebrugonderbreking waardoor deze uitstekend isoleren. Het massief stalen profiel maakt de stalen kozijnen buiten sterk, waardoor hierbij gewerkt kan worden met een ultra slanke belijning. Door deze slanke lijnen haalt u buiten naar binnen en andersom. Onze profielen zijn opgebouwd uit 6mm dik massief stalen strippen welke garantie bieden voor een sterk kozijn. Deze hebben een aanzichtbreedte van slechts 20 à 30 mm, waarmee u veel lichtinval creëert. 

Locatie

Overveen

Samenwerking

Frederik Pöll Bureau voor Architectuur en Bouwbedrijf Van der Wardt

Fotografie door

Loes van Duijvendijk

Kozijnsysteem

MHB

Projectleider

Jeroen Janssen

Contact met ons?

Gratis MHB brochure

Meer gedetailleerde informatie over het MHB systeem? Vul je e-mailadres in en download direct de brochure!

N 's Werelds slankste kozijnen N 62 pagina's inspiratie


Gratis MHB productbrochure

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de stalen buitenkozijnen van MHB of onze andere producten? Neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Als u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan hier.

Terug naar alle projecten