Wat is een taatsdeur en hoe werkt zo’n deur precies?

12 februari 2024
Home » Blog » Wat is een taatsdeur en hoe werkt zo’n deur precies?

Deuren fungeren meestal als entree of verbinding tussen verschillende leefruimtes. Zo kun je met een stalen deur een statement maken van stijl en technische verfijning. Een perfect voorbeeld hiervan is de taatsdeur. Deze deuren, gekenmerkt door hun unieke draaimechanisme, zijn niet alleen een blikvanger maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Dit maakt deze deuren tot een veel geziene gast binnen menig interieur. In deze blog duiken wij dieper in op de verschillende mogelijkheden, eigenschappen en voordelen van dit deurtype.

Een taatsdeur voor binnen en buiten

Een taatsdeur voor binnen en voor buiten, is dit mogelijk? Over het algemeen worden taatsdeuren het meest gebruikt al binnendeur. Zo worden ze vaak geplaatst tussen de twee meest gebruikte leefruimtes.. Met een simpele duw zijn ze te bedienen en creëer je de verbinding tussenkeuken en woonkamer. Naast gebruiksvriendelijk zijn taatsdeuren ook op esthetisch vlak een meerwaarde. Dankzij de strakke stalen lijnen gecombineerd met helder glas passen deze deuren moeiteloos in binnen ieder interieur.

Sinds enige tijd is het ook haalbaar om een taatsdeur te plaatsen t.b.v. een binnen- buiten situatie. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de isolatie en inbraakveiligheid. Niet elke leverancier kan een kwalitatief, geïsoleerde taatsdeur leveren. Zo biedt Perfect View Windows een geïsoleerde taatsdeur binnen het Sky-Frame profielsysteem. Dankzij het asymmetrisch scharnierpunt biedt deze taatsdeur een creatieve doorgang en uitstraling. Deze geïsoleerde taatsdeuren bieden door één druk op de knop een ruimtelijke overgang tussen binnen en buiten.

Hoe werkt een taatsdeur precies?

Een taatsdeur is een elegant type deur. Zo maakt het unieke draaimechanisme het mogelijk om geen kozijnomlijsting toe te passen.  Hierdoor ontstaat een deur met een moderne aanblik die design uitstraalt. Deze taatsscharnieren zijn verwerkt in het bovenste en onderste deel van de deur zelf. Hierdoor draait de deur om zijn eigen as en is deze in beide draairichtingen te openen. Vanwege de strategische plekken van de scharnieren hebben taatsdeuren geen kozijnkader rondom. Dit maakt dat deze deuren een extreem slank aanzicht bezitten, zeker in staal uitgevoerd. Daarnaast zijn de taatsdeuren van Perfect View Windows voorzien van een soft-close systeem. Hierdoor remmen de deuren automatisch af bij het openen en sluiten. Dit zorgt voor stabiliteit en een gecontroleerde beweging van de deur.

Stijl en design: het visuele aspect

Taatsdeuren zijn meer dan functioneel, het design van de deur is van belang.  Zo maak je met deze deur een transparante overgang tussen twee ruimtes mogelijk. Een afscheiding die geen licht blokkeert en het contact kan behouden.  De indeling van een taatsdeur bepaald de sfeer. Zo past een deur met weinig glasverdeling goed binnen een modern interieur, dit terwijl kleine glasvakken een klassieke uitstraling kunne bieden. Door deze diverse ontwerpmogelijkheden kun je de taatsdeur volledig personaliseren. Denk daarbij ook aan de keuze van handgrepen en de kleur waarin de taatsdeur kan worden gepoedercoat. In samenspel met de functionele eigenschappen voegt het visuele aspect van taatsdeuren een onmiskenbare charme toe aan elk interieur.

Voordelen: meer dan een deur

Het integreren van taatsdeuren in een leefruimte biedt niet alleen een esthetische meerwaarde, maar gaat ook gepaard met verschillende praktische voordelen.

Favicon Perfect View

Toegankelijkheid

Het meest besproken voordeel van een taatsdeur is de eenvoudige bediening. Doordat ze om hun eigen as draaien, openen en sluiten taatsdeuren met minimale inspanning. Dit is vooral handig als scheiding tussen de meest gebruikte leefruimtes.

Favicon Perfect View

Naadloze overgang

Een ander voordeel van taatsdeuren is de naadloze overgang. Dankzij het specifieke scharniersysteem is een kozijnframe rondom overbodig. De onzichtbare scharnieren in combinatie met slanke stijlen zorgt voor een minimalistische overgang van ruimte op ruimte.

Favicon Perfect View

Creatieve oplossing & uitstraling

Het unieke draaimechanisme maakt een taatsdeur tot een creatieve oplossing die direct in het oog springt. Deze creatieve benadering gaat hand in hand met elke interieurstijl. Wat betreft een geïsoleerde taatsdeur is dit niet anders. Een taatsdeur voor buiten is een kenmerkende keuze voor mensen die bewust kiezen voor design.

Installatie en onderhoud

Het installeren van een taatsdeur vergt de nodige precisie en expertise. Het is dan ook belangrijk dat dit wordt uitgevoerd door vakmensen. Wanneer een taatsdeur eenmaal op zijn plek staat dient deze afgesteld te worden. Hierbij gaat het om details waarbij aandacht en vakmanschap van belang zijn. Bij Perfect View Windows worden deze deuren geplaatst dooreen vakkundig montageteam. Zij zijn  jarenlang gespecialiseerd in het monteren van deze hoogwaardige systemen. Eens in de zoveel tijd de profielen afnemen met een vochtige doek volstaat als we het hebben over het onderhoud. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk de coating van de deur aantasten.

Conclusie

Zoals in deze blog wordt verteld zijn taatsdeuren een speciale optie met unieke eigenschappen. Ben je opzoek naar een eenvoudig te bedienen maar tevens minimalistische deur? Dan is een taatsdeur dé oplossing. Deze deuren zijn zowel binnen als buiten toepasbaar waardoor je de woning een uniek element rijker maakt. Bij een taatsdeur voor een buitensituatie zijn de isolatie en inbraakwerendheid belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Design is belangrijk maar veiligheid staat voorop. Laat jezelf hierover informeren om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Samenvattend bieden taatsdeuren dus meer dan alleen een doorgang. Ze transformeren ruimtes in een dynamische omgeving. Als je opzoek bent naar een combinatie van verfijning en creativiteit dan kan je niet om de taatsdeur heen.

Koen Neijenhuis Perfect View Windows vierkant

Auteur

Koen Neijenhuis

Volg ons

Terug naar alle berichten