Stalen pui Oud-zuid

Over deze stalen pui in Amsterdam

 

Locatie

Amsterdam

Samenwerking

BNLA Architecten

Fotografie door

Wim Hanenberg

Kozijnsysteem

MHB

Projectleider

Jeroen Janssen

Contact met ons?

Stalen kozijnen in amsterdam

Amsterdam heeft een lange geschiedenis met betrekking tot stalen kozijnen. In het begin van de 20e eeuw werden stalen kozijnen steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en moderne uitstraling.  Amsterdam, met zijn bloeiende architectuur- en bouwsector, omarmde deze nieuwe trend en stalen kozijnen werden al snel een integraal onderdeel van de bouwstijl van de stad.

Bij dit project in Oud-Zuid bedekt het stalen kozijn de gehele achtergevel. Hier is gekozen voor een asymmetrische glasverdeling. Alles is maatwerk dus aan de bewoners de keuze hoe de pui in te delen. De horizontale profielen zijn toegepast bij de vaste raamdelen. De tuindeuren worden niet onderbroken door profilering, al reiken de deur niet helemaal tot bovenaan maar is er nog een raam dat rest. 

 

Gemonteerd binnenkozijn

Naast de stalen buitenpui in de achtergevel zijn ook de massief stalen binnenkozijnen door Perfect View Windows gemonteerd. De uitstraling van de profielen is exact gelijk aan de buitenkozijnen. Het vaste raam naar de gang toe zorgt ervoor dat het licht van buiten wordt doorgetrokken. De toegang naar de gang wordt verzorgt door dubbele taatsdeuren. De taatsscharnieren worden verwerkt in de deuren. Hierdoor hoeft er geen sloopwerk verricht te worden aan de vloer. Deze deuren zijn zeer gebruiksvriendelijk en kunnen open blijven staan in een 90 graden stand.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over stalen kozijnen? Neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Als u meer wilt weten over onze werkwijze, klik dan hier.

Product brochure

Vul uw e-mailadres in en download direct de product brochure van MHB.


Terug naar alle projecten