Stalen harmonicadeuren

Harmonicadeur van staal

Een harmonicadeur, ook wel vouwdeur of vouwpui genoemd, wordt ook wel gezien als de vouwbare ruimtebespaarder. Een stalen harmonicadeur van MHB is namelijk de perfecte oplossing wanneer u op zoek bent naar een deur voor een krappe ruimte én wanneer u veel zicht naar buiten wilt creëren. Onze harmonicadeuren zijn standaard voorzien van een loopdeur voor een snelle en eenvoudige toegang. Ze zijn daarnaast voorzien van een inbraakwerend vergrendelingssysteem en houden stof, regen en kou buiten. Door het gebruik van massief stalen profielen heeft de stalen vouwdeur een exclusieve uitstraling en past daarom perfect in moderne en luxe interieurs.

De harmonicadeur valt als een soort harmonica in elkaar. Deze vouwdeur bestaat uit een aantal vouwende panelen die in een schuifrail zitten. De bovenste rail draagt het gewicht van de panelen en de onderste rail zorgt voor een perfecte uitlijning van de panelen. De panelen schuift u helemaal uit naar één kant, waardoor de totale breedte van de deuropening wordt benut. Dit zorgt niet alleen voor meer licht, maar ook meer lucht in huis.

Voorbeelden van onze stalen harmonicadeuren

Bent u op zoek naar stalen harmonicadeuren voor binnen of buiten? Neemt u dan een kijkje bij onze projecten om een beeld te vormen van onze producten en de toepassingen ervan. U vindt daar zowel kleine als grote projecten, binnendeuren en buitendeuren en verschillende typen metalen deuren met diverse sluitingen. Bij dit project in Amsterdam hebben wij bijvoorbeeld een stalen harmonicadeur geplaatst, maar ook bij dit project in Rotterdam. Wilt u een beter beeld krijgen van onze producten in het echt? Plan dan een afspraak in met één van onze verkoopadviseurs om langs te komen in onze showroom. Zij staan voor u klaar om te helpen bij al uw vragen en kunnen u adviseren over de geschikte stalen harmonicadeur voor binnen of buiten. Tijdens een afspraak kunnen wij u ook meer vertellen over de afwerkingsmogelijkheden, onze werkwijze en kunnen we een offerte voor u opstellen. 

Stalen harmonica vouwwand
Favicon Perfect View

Massief staal

Favicon Perfect View

Het slankste profiel

Favicon Perfect View

Binnen- en buitenkozijnen

Wanneer kiest u voor een stalen vouwdeur?

Dit type deur wordt veelal gekozen om ruimte te besparen, maar ook omdat hij een luxe uitstraling heeft. Dit is dan ook hét grote voordeel van deze stalen vouwdeur. Een harmonicadeur neemt namelijk minder plaats in dan een normale deur. Er hoeft namelijk geen rekening gehouden te worden met de draaicirkel en de aanloopruimte. Perfect voor kleinere ruimtes dus. Ook wordt de deur vaak ingezet voor brede openingen, bijvoorbeeld in een inloopkast of ensuite in de woonkamer.

Doordat de panelen van de harmonicadeur geheel naar één kant geschoven worden ontstaat er een brede opening wat een zeer ruimtelijk gevoel geeft. Zo kunnen buiten en binnen meer één geheel worden! Een stalen harmonicadeur wordt zowel binnen als buiten ingezet. Zo wordt deze vaak toegepast als doorgang naar de tuin. Met een zichtlijn van slechts 42 mm verlengen de deuren uw huis of bedrijfspand uit tot buiten. Op deze manier breng je het buitengevoel naar binnen. Dit geeft een exclusievere uitstraling dan een schuifpui of openslaande deuren. Bovendien kan de stalen vouwdeur over de gehele breedte open, waardoor je ruimte bespaart. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij een klein balkon of dakterras.

Stalen harmonicadeur op maat gemaakt

Wij maken al onze stalen deuren voor u op maat in onze productielocatie in Gelderland. Onze werkwijze draait dan ook om maatwerk. Dit maakt het mogelijk om de harmonicadeur van staal volledig in te delen naar uw wensen. Zo kunt u kiezen uit verschillende afmetingen, afwerkingsmogelijkheden, kleuren, soorten glas en sluitingen. Daarnaast maken wij enkel gebruik van hoogwaardige onderdelen. Zo zijn onze stalen harmonicadeuren voorzien van roestvrijstalen vloer- en plafondrails die ervoor zorgen dat de deur soepel open schuift. 

Perfect View Windows is een familiebedrijf met een eigen productieafdeling en gerenommeerde partners. Wij leveren de slankste massief stalen deuren en kozijnen. Dankzij het massieve staal zijn deze erg stevig. Al onze deuren zijn inbraakwerend en wind- en waterdicht. De stalen buitendeuren hebben een meerpuntssluiting met 5 of meer sluitpunten en zijn voorzien van SKG getest hang- en sluitwerk. Dankzij de thermisch onderbroken profielen van MHB hebben de stalen deuren uitstekende isolatiewaardes. Daarnaast bieden de stalen vouwdeuren een goede geluidswerende werking. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik kiezen voor een stalen harmonicadeur?

Voor het ruimtelijk effect, de luxe uitstraling, en de praktische inzetbaarheid in zowel kleine als grote ruimtes.

Zijn de stalen harmonicadeuren aanpasbaar?

Harmonicadeuren moeten voldoen aan bepaalde maten en mogen per paneel niet het gewicht van 100kg overschrijden.

Hoe zit het met de duurzaamheid en veiligheid?

De deuren zijn gemaakt van stevig materiaal, zijn inbraakwerend, en voorzien van hoogwaardige hang- en sluitwerk.

Kunnen deze deuren zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden?

Ja, ze zijn geschikt voor zowel interne als externe toepassingen, zoals overgangen naar tuinen of terrassen.